Hegesztési eljárások

5 714 Ft Nettó ár

Tanulási terület, tantárgy:
Hegesztési technológia előkészítése – Hegesztés alapismeretei
Hegesztési feladatok – Fogyó elektródás ívhegesztés bevont elektródával (kézi ívhegesztés)
Hegesztési feladatok – Gázhegesztés
Hegesztési feladatok – Fogyó elektródás védőgázas (MIG/MAG) ívhegesztés
Hegesztési feladatok – Volfrámelektródás semleges védőgázas ívhegesztés (TIG)
Hegesztési feladatok – Egyéb hegesztési eljárások
Hegesztési feladatok – A hegesztett kötések minőségi követelményei

Leírás

A hegesztésről szóló tankönyvet a szerzőkkel együtt, Kedves Hegesztők Önöknek, Nektek szántuk, nagy-nagy szakmai szeretettel!

A kiadványban az alapismeretek mellett újdonságokat mutatunk be, a gyakorlatból kiindulva az elméleti tudásig. Mindezt igyekeztünk színesen, fotókkal, magyarázatokkal illusztrálva átadni az Olvasónak. Hivatkozunk a hegesztésben leggyakrabban használt EN ISO szabványokra és technológiákra és a hagyományos hegesztési technológiák mellett ízelítőt adunk a „modern világból”: automata- és robothegesztésből, nálunk alig- vagy egyáltalán nem ismert volframelektródákból, áramforrások kiválasztási lehetőségeiből stb. Ezekkel a technológiákkal bővebben a könyv folytatásában is foglalkozunk majd.

Szerzőink úgy írták ezt a könyvet, hogy az tankönyvként és szakkönyvként is használható legyen minden érdeklődő számára. Nem titkolt cél a könyvvel a hegesztő szakma még szélesebb körű megismertetése, megszerettetése mind a tanulókkal, mind az iparban már dolgozókkal egyaránt! Jól képzett hegesztőkre, gépkezelőkre ugyanis mindig szükség lesz, a szakma ma is nagyon keresett. A kiváló magyar termékek hegesztései mellett, a világ számos országában is öregbítik hírnevünket szakembereink. Bízunk benne, hogy a kiadvánnyal hozzájárulunk ennek a szép hagyománynak a folytatásához.

Sikeres és eredményes tanulást, majd szép szakmai sikereket kívánunk minden Olvasónak!

 

Szerző(k): Heinrich Rezső – Szabó Andrea